2018. jún 13.

A világ legszebb strandjai közül néhány

írta: VictoriaTravelle
A világ legszebb strandjai közül néhány

 img_3803_1.jpg

Mexikó

Tulum romjai más maja városokkal ellentétben, közvetlenül a fehérhomokos tengerpart mellett épült, a romok mögött pedig a gyönyörű kék szubtrópusi ég és a végtelen azúr színű Karib-tenger látható. El Castillo mellett lehet lemenni a strandra, és megmártózni a langyos óceánban, ahol a fehér homok, a türkizes óceán és a mélykék égbolt felejthetetlen látványt nyújt.

img_3585.jpg

Cancún strandja lélegzetelállítóan gyönyörű, a homok hófehér apró szemcsés, az óceán pedig világos pasztell kék. A Krystal hotel közelében le lehet menni a strandra, és itt találjuk a buli központot is, a Coco Bongot, ahol éjszaka nagy élet van.

img_3245.jpg

Playa del Carmen városában találjuk a Yucatan félsziget harmadik legszebb strandját, amely hófehér homokos, az óceán égszínkék, a parton pedig tengerparti bárok és éttermek, illetve egy hosszú sétálóutca, a Quinta Avenida várja a turistákat, ahol mindenféle ajándékot lehet vásárolni, és jobbnál jobb éttermekben megkóstolni a hamisítatlan mexikói ételeket.

img_3934.jpg

Szingapúr

Szingapúrban egy kihagyhatatlan hely Sentosa, mely az első számú kedvenc helyem. Ez a kis sziget Szingapúr déli csücskén fekszik, ahova busszal, autóval vagy gyalog lehet átmenni egy hídon. A szigeten van Universal Studio, Tiger Sky Tower, vidámpark, aquapark, golfpályák, színház, játszótér, gyönyörű sárga homokos strandok óceán fele hajló pálmafákkal, éttermek és uszodák, valamint Ázsia legdélebbi pontját jelző tábla egy kisebb kilátóval. A Butterfly Park Sentosa egyik fő látványossága, mely a világ egyik legnagyobb pillangó és rovar parkja, több mint 2000 pillangó fajjal. Underwater World szintén Sentosa szigetén található, mely Ázsia legnagyobb akváriumával büszkélkedhet, és 5000 vízi élőlénnyel. A parkon belül ingyenes vonatok közlekednek a helyszínek között. Este hatalmas a nyüzsgés, mindenhol szól a zene és a sült hús illata keveredik a szerecsendiófák illatával, ahol néha majom csapatok ugráltak fáról fára. 

img_5837_1.jpg

Hawaii 

Waikiki Oahu legjelentősebb üdülőövezete, köszönhetően az itt található mintegy két és fél km hosszú, hófehér homokkal borított tengerparti strandnak, az Ala Moana Shopping Centertől a Honolului állatkertig. Itt találjuk a sziget legimpozánsabb szállodáit is, mint például a Royal Hawaiian-t, a világ leggyönyörűbb hoteljét, amit „rózsaszín” szállodának is hívnak, mivel kívül-belül rózsaszínre festették, valamint a Hilton Hawaii-t, de ne feledkezzünk meg a híres szörfös (Duke) szobráról se, akinek a nyakába minden nap friss virágból készült füzért tesznek. 

img_4990_1.jpg

Brazília

A riói partszakasz különböző strandokra van felosztva, ahol minden rétegnek van saját szakasza, mint például a homoszexuális strand, a rasztafáriknak fenntartott rész, illetve a családoknak, és a fiataloknak is van egy-egy saját partszakasza. A leghíresebb strandok a Copacabana, az Ipanema, és a Leblon, melyek tele vannak parti bárokkal, ahol finom koktélokkal és gyümölcslevekkel hűsíthetjük magunkat a forróságban, de a Copacabana igazi különlegességét az óceán fölé magasodó hegyek látványa adja. 

brazilia_852.jpg

Key West

Key West az Egyesült Államok legdélebbi pontja, mely az egyetlen „karib szigete”. Már a hidakon utazás is páratlan élményt nyújt, nem beszélve a karibi szigetvilág varázsáról. Ez a szubtrópusi paradicsom csodás naplementéiről és nyüzsgő éjszakai életéről híres, épületei pedig a gyarmati időket idézi. Key West-re hidakon lehet eljutni, a tenger fölötti pilléreken átívelő Highway One főút Overseas Highway részén, ami a kis szigeteket összeköti. Az elmúlt néhány évtizedben az itt élők trópusi paradicsommá alakították a helyet, a klasszikus déli, színes deszkákból felépített verandás házak alkotta utcák egyedi hangulatot sugároznak, melyeket Amerikában sehol máshol nem találunk. 

img_2826.jpg

Miami

Miami Beach és South Beach Miami szórakoztató és fürdő központjai, partszakaszaikat gyönyörű, homokos strandok jellemzik, utcáikat pedig bárok, éttermek, pub-ok, night clubok, és disco-k szegélyezik. Érdemes végigmenni a Lincoln Road-on, ahol elegáns éttermeket és kávézókat találunk, valamint megnézni a Lincoln Road Mall-t, mely egy fontos kulturális központ, az Art Center South Florida egyik része, ahol érdekes művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg. Miami Beach-en nagyon sok spanyol ajkú él, így a város egy része spanyol stílusban épült. Az Art Deco negyed Miami legérdekesebb negyede, a huszadik század elején épült házakat nagy becsben tartják, mivel a kor sajátosságait tükrözik, és igazi amerikai hangulatot árasztanak. Az élénk színű házak egyszerű vonalvezetésűek, az erkélyeket és a lépcsőket hajókorlátok szegélyezik, térelválasztónak pedig üvegtéglákat használtak. A Collins Avenue és az Ocean Drive az Art Deco negyed két főutcája, ahol rengeteg hotel és étterem található, az utcák pedig egész nap zsúfolásig teli vannak. Miami Beach-től északra fekvő North Beach-et óriási szállodák jellemzik, a délre fekvő Key Biscayne-re pedig csodálatos tengerpartja miatt érdemes ellátogatni, amelyet pálmafák szegélyeznek. Key Biscayne szigetét híd köti össze Miamival, ahol 1,5$-t kell fizetni, ha be szeretnénk menni a szigetre, ami egyébként egy természetvédelmi terület. 

img_2611.jpg

Ausztrália

Sydney híres strandja Bondi beach, ahova egy órás sétával lehet eljutni Bronte Beach-től, az óceán melletti hegyi úton. Az óceán szép sötétkék, előtte van egy fehér homokos part és egy hatalmas zöld terület grillsátrakkal, amiket bárki használhat. Az óceán felett mindenhol uszoda áll, mert az óceánba csak szörfözni lehet, úszni nem, az erős áramlatok és a hatalmas hullámok miatt. A hegyi utat Sydney legnagyobb strandja felé luxusházak szegélyezik, és hófehér homokos partok. A strandra főleg szörfözni és piknikezni járnak, de sok görkoris és futó ember is megfordul erre.  

20150506_162856.jpg

Los Angeles

Venice Beach a világ egyik leghíresebb strandja, de jóval több, mint pusztán egy szép partszakasz, ahol napozni, szörfözni és úszni lehet. A part menti sétány, a négy kilométeres Ocean Front Walk az igazi attrakció, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha éjjel-nappal egy szórakoztató központban lennénk, ugyanis utcai előadóművészek, zenészek, artisták, jövendőmondók, és testépítők szórakoztatják a járókelőket. Az őrületes kavalkádot számtalan, hasonlóképpen eklektikus üzlet egészíti ki, ahol a legfurcsább dolgokat is meg lehet venni. Malibu-t a gazdagok és híresek villái uralják, magántulajdonban lévő partszakaszokkal. Santa Monica már egy kicsit más, ugyanis a Santa Monica-i strandvilágot egyfajta alternatív hangulat jellemzi, de a parti sziklák között itt is megbújnak olyan hírességek villái, mint Meryl Streep, Rod Stewart vagy Michelle Pfeiffer. Az 1909-ben átadott, 1600 m hosszan a tengerbe nyúló móló olyan, mint egy vidámpark. A napenergiával hajtott óriáskerék a város jelképévé vált, a körhinták, a hullámvasút, az akvárium, az éttermek, és a homokos strandok pedig vonzzák a családokat és a fiatalokat. A környék híres látnivalója a Santa Monica Pier a régi világ karneváli látványosságaival, köztük az 1920-ban készült híres hippodrommal és a festett-lovas körhintával. A Santa Monica Place-en éttermeket és 90 butikot (Street Fashion butikok) találunk, a Third Street Promenade pedig egy nyüzsgő sétálóutca utcazenészekkel, árusokkal, üzletekkel, bárokkal és kávézókkal.

img_5215.jpg

Bali

Bali híres strandja Kuta Beach, ahova szörfözni járnak a helyiek és sok ausztrál fiatal, akik több hónapra jönnek, hogy tökéletesítsék szörftudásukat. Az óceánba sajnos nem lehet fürdeni az erős áramlatok miatt. 

img_6483_1.jpg

Dubai

Dubai üdülő övezete a Marina, ami nemrég készült el. Ebben a negyedben kiépített strandokat, jacht kikötőket, rengeteg éttermet és kávézót találunk. A Marina Walk-ot úgy alakítottak ki, hogy a tengerpart mögé bevezették a vizet, és egy szórakozó negyedet építettek sétáló utcákkal, szállodákkal és jacht kikötővel. A strand sárga homokos, a víz pedig forró, és lassan mélyül.  

20150623_185522.jpg

Szicília

Palermo egyik legszebb strandja Mondella-ban van, fél órára a várostól, ahova a 806-os busszal lehet eljutni. Szabad strandok és magánstrandok váltják egymást, a bejáratnál levő színes bódék pedig igazi karibi hangulatot adnak a gyönyörű hófehér homokos partszakasznak, ahol a tenger kristálytiszta és gyönyörű azúrkék színe van.

 img_3011.jpg

A Francia Riviéra

Csodálatos strandokat találunk a Francia Riviérán. Van köztük sárga homokos, apró köves, és nagyobb köves, de a víz mindenhol gyönyörű mélykék.

hpim3247_1.jpg

Szólj hozzá