2017. júl 05.

Koktélok a nagyvilágból

írta: VictoriaTravelle
Koktélok a nagyvilágból

koktelok.jpg

Franciaország - Bloody Mary és Kir Royal

Az első koktél alapja vodka, paradicsomlé, citromlé, worchestershire szósz, tabasco szósz, só, és bors, míg a második koktél alapja creme de cassis és pezsgő.

USA - Cosmopolitan

A koktél alapja vodka, cointreau, és áfonya lé.

Hawaii - Blue Hawaiian

Ilyen koktélt még nem ittam, de az ismerőseim szerint nagyon finom. Fehér rumból, blue curacao-ból, kókusztejből, és ananász léből készül.

Mexikó - Margarita

Mexikói nyaralás alatt ittunk néhányat, de nekem annyira nem ízlett. A koktél tequila-ból, cointreau-ból, és lime-ból készül.

Kuba - Cuba libre

A cuba libre az egyik kedvenc koktélom, mely rumból, lime-ból, és kólából készül.

Brazília – Caipirinha és Caipiroska

Az első koktél cachaca-ból, lime-ból, és cukorból készül, míg a második koktélba cachaca helyett vodkát tesznek, és cukorszirupot. Mikor Brazíliában jártunk a finom gyümölcslevek mellett, sok ilyen koktélt ittunk, a gyomrunk fertőtlenítése miatt.

Szingapúr - Singapore Sling

A szingapúri Raffles hotelben található a híres Long Bar, ahol a Singapore Sling koktélt megalkották. A hotel a gyarmati korszakra emlékeztet, melyet 1887-ben alapították. Hamar növekedésnek indult, és délkelet Ázsia egyik legnagyobb, és legelőkelőbb szállodájának, és bevásárló helyének számított. Ettől kezdve a kor egyik meghatározó épületévé nőtte ki magát. A hotelt a 90-es évek elején felújították, de magmaradt gyarmati jellege. A Rafflesbe bárki bemehet, végig lehet járni a hátsó hatalmas kertet, az üzleteket, a bárokat, és a híres Long bart, mely egy 12 méteres bárpultról kapta a nevét, és itt kínálják Szingapúr egyik legismertebb koktélját, a Singapore Sling-t, melyet 1915-ben alkottak. A koktél ginből, cherry brandy-ből, cointreau-ból, bénédictine D.O.M.-ból, grenadine-ből, ananász léből, citromból, és egy kis angostura bitter-ből készül.

Szólj hozzá