2017. már 15.

Francia Riviéra - Antibes

írta: VictoriaTravelle
Francia Riviéra - Antibes

kep_001.jpg

Saint Laurant du Var egy kicsi falu, óvárossal, csokoládé múzeummal, és egy elhagyatott várral a hegy tetején. Partja nagyon szép, mely mentén szállodák és éttermek sorakoznak. A falu mellett van egy nagy bevásárló központ is, a CAP 3000. Ezt követi Cagnes sur mer, mely három kerületre oszlik. A legrégebbi és egyben a legérdekesebb a Haut-de-Cagnes, meredek utcáival, régi épületeivel és reneszánsz árkádos házaival. Itt található a Grimaldi vár (Château de Grimaldi), melyet a XIV. században építettek, majd a XVII. században Henri Grimaldi átépítettet. Az erődítmény falai mögött egy kis udvart találunk, egy 200 éves dél-amerikai borsfával, illetve a múzeumban az olajfák történetéről és az olajbogyók elkészítéséről tanulhatunk. Renoir utolsó 12 évét Cagnes sur mer városában töltötte, a Maison Les Colettes-ben, mely egy olajfaliget közepén áll. A házat, mely olyan állapotban maradt fenn, mint halálakor, meg lehet nézni, néhány bútort, ruhát és elkezdett festményt láthatunk benne. Cagnes Ville a modern városrész, szállodákkal és üzletekkel, míg Cros de Cagnes a tengerparti üdülőhely és kikötő, ahol a Hippodrome, vagyis lóversenypálya is áll.

A következő falu Villneuve Loubet, egy hatalmas szállodával, mely egyben egy privát kis városrész is, saját kikötővel, boltokkal és éttermekkel. Ezt követi Sophia Antipolis a Riviéra Szilikon völgye neves cégekkel, golf pályákkal, egyetemekkel és teniszpályákkal. Biot a fazekasság és kézművesség központja volt a XVI. századtól a XVIII. századig, ezért több üvegkészítő és kerámia műhelyt is találunk a környéken, melyeket ingyen lehet látogatni, de vannak a városban múzeumok is, mint például a Musée Fernand Léger (kerámia múzeum), a Verrerie de Biot (üvegfúvók), és a Bonsai múzeum. A tengerpart mellett egy kisebb vidámparkot találunk, egy mini golf pályát, Aquaparkot és egy Marineland-ot, ahol delfin show, fóka show, jegesmedve show és gyilkos bálna show látható két óránként, de 100 euróért delfint is lehet simogatni.

Antibes hangulatos kis város, egy hatalmas kikötővel (Port Vauban), és óvárossal. Látnivalói a Fort Carré (erődítmény), a Musée Picasso (Picasso múzeum), a Musée d’Histoire et Archéologique (archeológiai múzeum), a Musée Naval et Napoleon (tengerészeti múzeum), a Musée Peynet, és a Musée de la Tour. Érdemes ellátogatni a Picasso múzeumba, ami a világ legnagyobb Picasso múzeuma, 24 festmény, 44 rajz, 11 olaj, 32 litográfia, 80 kerámia, 2 szobor, és 5 gobelin látható benne. A Fort Carré csillag alakú erődítmény a XVI. században épült, de a mai napig fennmaradt a több száz éves nehéz faajtó, a kút, és a belső helyiségek. Cap d’Antibes félsziget Antibes folytatása, gyönyörű villákkal, botanikus kertekkel (Jardin Thuret), kastélyokkal, és egy kikötővel. Itt található La Garoupe tengerész kápolnája fogadalmi felajánlás gyűjteményével és egy XIV. századi orosz ikonnal. Nem messze van a kilátó és egy XIX. századi kastély, a Villa Eilenroc, hatalmas kerttel, melyet minden szerdán fél 2-től lehet megnézni. Antibes-tól 5 km-re északnyugatra találjuk Juan Les Pins-t, mely nemzetközi jazz-fesztiváljairól vált híressé. Juan les Pins és Golfe Juan mediterrán nyaraló városok, homokos tengerparttal, hangulatos éttermekkel, egy bevásárló utcával, disco-kal, és mindenféle sportolási lehetőséggel. A város kikötőjéből indulnak az üvegtestű hajók, melyek végig visznek Cap D’Antibes partvonalán. Út közben luxus jachtokat, villákat, szállodákat és a víz alatti élővilágot láthatjuk. 

Szólj hozzá