2018. már 07.

Különleges szállodák

írta: VictoriaTravelle
Különleges szállodák

hpim4536_1.jpg

Franciaország

Meg se tudom számolni hányszor voltam Párizsban, de a legjobb egy téli kirándulás volt, mikor a Central Parkban laktunk. Párizstól nem messze található a komplexum, egy hatalmas zöld területen. Egy tó partján kis faházak állnak, melyeket ki lehet bérelni. Nagyon élveztem, mikor a kandalló mellől forró teát iszogatva néztük a hatalmas ablakon keresztül a hóesést. A komplexum közepén van a legjobb hely, egy hatalmas szórakoztató központ, ahol többek közt szupermarketet, éttermeket, uszodát, és squash pályát találunk, a dekoráció pedig egy trópusi paradicsomot idéz. A központon egy flamingókkal és teknősökkel teli folyó kanyarog, ahol kis hidak kötik össze a két partot, és a trópusi növényeken papagájok pihennek a 30 fokos épületben. A Francia Riviérán is találunk néhány híres szállodát, Nizzában a Negresco-t, mely Nizza jelképe, illetve a Westminster-t. A Hotel Negresco története a XX. század elejére nyúlik vissza. A XIII. Lajos korabeli stílusjegyektől kezdve a modern műalkotásokig, öt század története tekinthető itt meg. Az antik bútorokkal egyedileg berendezett szobákban és lakosztályokban baldachinos ágy található. A La Rotonde étteremben friss svédasztalos reggelit szolgálnak fel mindennap, míg a brit stílusú bárban, a Le Relais-ben, valamint a Le Chantecler étteremben ínyenc ételeket és italokat kóstolhatunk meg. Utóbbit 2 csillaggal díjazta a Michelin éttermi kalauz. Cannes-ban a La Croisette sétány mentén találjuk a legnagyobb hoteleket, mint a Carlton-t, a Majestic-et, és a Martinez-t.  

20150619_122932.jpg

Dubai

A Jumeirah Beach-en található a vitorlás hajóra emlékeztető Burj Al-Arab Hotel, melyet 1999-ben adtak át. A szárazföldtől 300 méterre, egy mesterséges szigetre építették a 280 m magas luxus épületet, mely a világ legmagasabb, és egyben legkülönlegesebb szállodája. A tetején és a földszinten éttermek kaptak helyet, illetve saját helikopter-leszállópályával rendelkezik. 202 darab kétszintes lakosztálya van, saját komornyikkal és jakuzzival. Egy összekötő úton lehet eljutni a szállodához, ahova csak akkor lehet bemenni, ha van szoba vagy asztalfoglalásunk ebédre, teadélutánra vagy vacsorára. A foglaláshoz meg kell adni a bankkártyánk számát, így azonnal levonják a foglalás díját, ami fejenként 50 000 forint körül mozog. Az épület egyik kinyúló részében működik a híres Muntaha étterem, mely azzal kápráztatja el a látogatóit, hogy 200 méterrel lebeg a tenger felett, ahova a világ leggyorsabb liftjével lehet feljutni. Esküvőket is szerveznek a szállodában, az esküvő az égben nevű csomag például 12 millió forintba kerül, amihez jár egy 180m2-es lakosztály és Maxime Luvara világhírű séf vacsorája. A Palm Jumeirah, azaz a Pálma Sziget, az egyik legszebb mesterséges sziget, amely szolgáltatásaival, fényűző hoteljeivel, és euro milliókért megvásárolható mediterrán villáival a világ legtehetősebb embereinek épült. A sziget egy fatörzsből, 16 pálmalevélből, és a tetején egy félhold alakú gátból áll. A Pálma két oldalán lakóparkokat alakítottak ki strandokkal, ahova csak az ingatlanok tulajdonosai léphetnek be. A mesterséges sziget végén, az Atlantis Hotel áll, amit csak Dubaiban és a Bahamákon építettek fel. A hotel belsejében találunk egy akváriumot, a Chamberland-et, és egy hatalmas aquaparkot delfináriummal, ahova 20 000 forint a belépő. A Pálma végén jobbra és balra is el lehet kocsikázni, de ott csak luxusszállodák építkezéseit láthatjuk.

20150619_125339.jpg

Abu Dhabi

Az Emirates Palace-ban, ahol szinte minden arany, a világ legelső arany automatáját helyezték üzembe, amely maximum 24 karátos, 10 g-os arany lapot ad ki, mely mintáját mi választjuk ki a gép érintőképernyőjének segítségével, az árak pedig az aktuális tőzsdei árfolyamhoz igazodnak. A szállodában csak akkor lehet fényképeket készíteni, ha nincs vendég, illetve a kertbe és a tengerpartra sajnos nem engednek ki. Érdemes elmenni a szálloda mosdójába, mert nagyon szépen rendezték be, a lobby kávézójában pedig aranyreszelékkel meghintett cappuccino-t kínálnak első osztályú datolyával.

20150502_141349_1.jpg

Szingapúr

A Marina Bay Sands Szingapúr ikonikus luxusszállodája. A három felhőkarcolóból álló hotelt, egy terasz köti össze 200 m magasan, melyen egy 150 m hosszú feszített víztükrű, tetőtéri medence kapott helyet, valamint egy kilátó és egy bár. Az ízlésesen berendezett szobákban, a padlótól a mennyezetig érő ablakokon keresztül, lenyűgöző kilátás nyílik a nyüzsgő belvárosra. A szállodában található a világhírű Banyan Tree wellness központ is, illetve a Guy Savoy, és a Waku Ghin éttermek, ahol híres sztárszakácsok készítik az ételeket. Elméletileg csak szállodavendégek mehetnek fel a szálloda tetejére, de nekünk sikerült feljutni a többi vendéggel. A lift, a szálloda által kibocsátott kártya odaérintésével indul el, így csak a vendégek vehetik igénybe. Az tetőtéri uszoda az 57. emeleten van, de a 37. emeleten át kell szállni egy másik liftbe. Az uszodába sajnos nem engedett be a biztonsági őr, de a bárba sikerült bejutni, ahonnan csodálatos volt a kilátás. A szállodában összesen 20 étterem, és egy kaszinó kapott helyet, de Szingapúr legnagyobb bevásárlóközpontja is közvetlenül elérhető.

img_5170.jpg

A szállodával szemben áll a Fullerton Hotel, mely korábban nemzetközi postaközpont volt. A hotel teteje üvegből készült, ezért a lobbiját szinte mindig elárasztja a napfény, és egy kis tavat is találunk aranyhalakkal nem messze a bejárattól. A legjobb szobák a nyolcadik emeleten vannak, mert onnan a legjobb a kilátás a Marina öbölre. Ha egy kicsi tovább sétálunk a másik irányba, akkor a híres Raffles Hotel-hez jutunk. Sir Stanford Raffles keze nyoma sok helyen látható a városban, a legszebb épületek ebből a korból az Empress Place Building, ami múzeumnak, antik galériának és étteremnek ad helyet, valamint a Raffles Hotel, a Szent András Katedrális és a Padang. 1819-ben a brit Thomas Stanford Raffles, aki a szomszédos Szumátra angol gyarmatának kormányzója volt, áthajózott Szingapúrba, és megkötötte az első megállapodást a sziget maláj uralkodójával, mely szerint 1824-ben az ország Nagy- Britannia birtokába került, 1946-ban angol koronagyarmat lett, végül 1965-ben függetlenné vált. A híres Raffles Hotel a gyarmati korszakra emlékeztet, melyet 1887-ben alapítottak, és délkelet Ázsia egyik legnagyobb, és legelőkelőbb szállodájává és bevásárló helyévé nőtte ki magát. A hotelt, melyet a 90-es évek elején felújítottak, bárki megnézheti belülről, ahol csodás trópusi kerteket, üzleteket, és a híres Long bar-t találjuk, mely egy 12 méteres bárpultról kapta a nevét. A bár nemcsak pultjáról, de Szingapúr egyik legismertebb koktéljáról, a Singapore Sling-ról is híres, melyet 1915-ben alkottak. 

20150502_120011_1.jpg

Makaó

The Venitian Macau a legnagyobb komplexum, mely egy önálló város üzletekkel, konferenciaközpontokkal, és Velence összes csodájával. A szálloda 2.5 milliárd dolláros költségvetéssel épült, mely 3000 szállodai szobát, több száz boltot, 1200 játékasztalt, több, mint 7000 nyerő automatát, egy konferenciaközpontot és egy sportarénát is magába foglal. A Venetian Macau hatalmas méretével elnyerte az Ázsia legnagyobb építménye és a világ legnagyobb kaszinója címet is, mely majd kétszer akkora, mint a Las Vegas-ban található párja.

img_5570.jpg

Bali

Jimbaran egy trópusi üdülőparadicsom, ahol a homokos part és az őserdő találkozásánál koktélbárok, éttermek, és néhány szálloda várja a turistákat. Az éttermek asztalai közvetlenül a homokos tengerparton állnak, így lábunk alatt érezzük a meleg homokot miközben eszünk, és tőlünk néhány méterre látjuk a hullámó Indiai-óceánt. A Jimbaran Puri Hotel különlegessége, hogy a bungalowhoz egy trópusi kert, vagy egy fehér homokos partszakasz is tartozik, melyet balinéz stílusban rendeztek be, igazi indonéz hangulatot teremtve. A másik híres hotel Ubudban található, mely város egy igazi spirituális, kulturális, és művészeti központ a sziget közepén, dzsungellel borított hegyek közt. A környék rengeteg híres szentélynek, ősi vallási helyszínnek és kézműves falunak ad otthont, valamint a városka határában található a Majom Erdő, ahova a Vinceroy szállodát építették. Talán elhelyezkedése miatt különleges, mivel a szálloda mögött kezdődik a dzsungel égig érő fáival, majmaival, és papagájaival. A hotel, mely dzsungeltúrákat szervez, és elefántfarmokra visz, a balinéz ízlésvilágot tükrözi fából készült bútoraival.

img_6336.jpg

Los Vegas

A Strip alsó feléről indulva az első nagyobb szálloda a Treasure Island, ahol mindjárt egy showműsor kellős közepébe csöppentünk. Az ingyenes előadás, ahol kalózok csaptak össze hölgyekkel egy hatalmas hajón, nagyjából negyed óráig tartott. Következő szálloda a The Mirage Hotel, mely egy polinéziai paradicsom hangulatát idézi buja növényzetével, vízeséseivel, és lagúnáival. A bejáratig egy trópusi kerten át vezet az út, egy 15 m magas sziklakerttel, mely tetejéről csobog a víz. A hotel fő látványossága a művulkán, mely minden este negyedóránként tör ki, és egy vízesés oltja el. A 2008-ban renovált vulkán új zenei aláfestést kapott, mely az igazi tűzhányók hangját idézi. Ha belépünk a szállodába, a regisztrációs pult mögötti egy 16 m hosszú, 2,4 m magas akváriumot láthatunk nagyjából ezer hallal és egyéb állattal. 1990-2003 ebben a szállodában lépett fel majdnem minden nap Siegfried és Roy, megdöntve ezzel minden bevételi rekordot. Az új műsor a Cirque du Soleil LOVE című műsora, mely a Beatles slágereire épül. A The Mirage szállodával szemben áll a The Venitian, ahol az igazi Velencéhez hasonlóan, lehet a Grand Canal mentén gondolázni, átmenni a Rialto hídon, illetve megnézni a Szent Márk teret és a Dózsepalotát. A szálloda esküvőket is szervez, 18 első osztályú étterme van, illetve itt található a Guggenheim Hermitage Múzeum, mely két nagy kiállítást rendez évente, és az egyik legnagyobb ősi egyiptomi gyűjtemény. Másik oldalon a római stílusban épült Caesars Palace áll, ahol találunk bevásárló központot, akváriumot, és a római Trevi kút mását, illetve a Kolosszeumot, melyet Celine Dion show műsorához építettek.

img_5785.jpg

A Caesars Palace-al szemben magasodik a Flamingo, mellette pedig a Paris Hotel, ahol a 165 m magas Eiffel torony, a Diadalív, a Louvre és az Operaház látható. A szállodát úgy tervezték, hogy a turisták át tudják élni Párizs hangulatát, ezért egy igazi francia belvárost alakítottak ki macskaköves utcákkal, ahol francia specialitásokat lehet megkóstolni az éttermekben, fel lehet menni az Eiffel toronyba, ahonnan belátni egész Las Vegas-t, illetve be lehet menni az operaházba, ahol kaszinó működik, de két templom is tartozik a komplexumhoz, ahol házasságot lehet kötni. A másik oldalon, vele szemben áll a Bellagio, a legnagyobb költségvetésből épült toszkán stílusú hotel. A szálloda előtt egy óriási tó áll luxuséttermekkel körbe kerítve, ahol minden nap este 7-ig félóránként, 7-től pedig 15 percenként lehet élvezni a több, mint 1000 vízágyú által játszott zenés showműsort. A hotelnek van saját növénykiállítása, szépművészeti galériája, és képtára is, ahol a világ leghíresebb magánygyűjteményeiből vásárolták meg Picasso, Monet, Van Gogh, Gauguin és Renoir festményeit. A Cirque du Soleil társulat ebben a szállodában is fellép, de láthatjuk őket az MGM-ben, a Treasure Island-ben illetve a New York New York-ban is. A leglátványosabb showműsoruk a 90 perces „O”, amely földön, levegőben és vízben zajlik csodálatos kosztümökben. Következő szálloda a másik oldalon a Planet Hollywood, és az MGM, ezen az oldalon pedig a Monte Carlo, a New York, New York, ahol láthatjuk a szabadság szobrot, a Brooklyn hidat, az Empire State Building-et, és a Chrysler Building kicsinyített mását, illetve felülhetünk a Manhattan Express hullámvasútra.

img_6267_1.jpg

A Strip utolsó nagyobb szállodája a Luxor, mely a gízai nagy piramis mása, és egyben a világ egyik legnagyobb átriumos szállodája. Az építők a legapróbb részletig akarták lemásolni az eredeti alkotást, ezért arra is odafigyeltek, hogy a piramis és a szfinx egymástól ugyanolyan távolságra helyezkedjen el, mint Egyiptomban. A szálloda bejáratát egy gipszből készült szfinx őrzi, amely 10 méterrel magasabb, mint az eredeti. A kivitelezők, akik a hotelt 18 hónap alatt építették fel, az egyiptomi kultúra csodáit szerették volna megmutatni az idelátogatóknak, ezért egy Tutanhamon-múzeumot alakítottak ki a szállodában, ahol elkészítették a fiatal fáraó sírjának pontos mását az aranykoporsójával együtt, ahogy azt Howard Carter, az eredeti sír felfedezője láthatta, a gízai galériában pedig eredeti ókori emlékeket lehet vásárolni. Megépítették a karnaki templom hatalmas oszlopcsarnokának mását is, és a Nílus folyó egy részét, illetve a hotel liftjeit a piramis alakjához igazították, így egy kicsit meg vannak dőlve. Az átriumban egy IMAX mozi található, illetve Luxor diszkójának egyedülálló atmoszférája, melyet Ré napistenről neveztek el, a terem végében pedig sólyomfejű Hórusz isten ezüstösen csillogó szobra áll. A hatalmas piramis tetejét ki kellett világítani, hogy a le- és felszálló repülőgépek jól lássák, így a kínai nagyfal után, ez a második építmény, melyet az űrből is lehet látni. A piramis tetején a világ egyik legerősebb fényszórója pásztázza az eget, a reflektorok fényereje 40 milliárd gyertya fényének felelnek meg. Mandalay Bay az utolsó hotel, mely egy 11 hektáron elterülő parkban áll, 4 medencével és egy vízi állatkerttel. A szállodában a The One tánc show-t lehet megnézni, melyet Michael Jackson tiszteletére rendeztek. 

img_4526.jpg

Hawaii

Waikiki, Oahu sziget legjelentősebb üdülőövezete, köszönhetően az itt található mintegy két és fél km hosszú, hófehér homokkal borított tengerparti strandnak, az Ala Moana Shopping Centertől a Honolului állatkertig. Itt találjuk a sziget legimpozánsabb szállodáit is, mint például a Royal Hawaiian-t, a világ leggyönyörűbb hoteljét, amit „rózsaszín” szállodának is hívnak, mert kívül-belül rózsaszínre festették a falait, és a bútorait. A szobák teraszáról elképesztő táj tárul elénk; a kertben pálmafák ringatóznak a szélben, a levegő telítve van az egzotikus virágok illatával, mindenhol hibiszkusz virágzik, amiből egyébként kétezer fajta található a szigeten, papajafák roskadoznak az érett gyümölcstől, és az óceán kéksége egybeolvad az éggel a messzeségben. A távolban szörfösök és kenusok lovagolják meg az óceán hullámait, a másik oldalon pedig óriási zöld hegyek emelkednek. Egy másik különleges hotel a Hilton Hawaiian Village, mely egy hatalmas komplexum az óceánparton, bevásárlóközponttal, és éttermekkel.

img_3245.jpg

Mexikó

A Maya Riviéra központja Cancún, mely nyüzsgő éjszakai életéről, hatalmas luxus hoteleiről, és hófehér homokos partjairól híres. Gyönyörű szállodasora egy lagúna és a Karib-tenger között fekszik, egy félszigeten, a Kukulkan utcán, ami nagyjából 20 km hosszú. A hosszú szakaszon, szállodákat, bevásárlóközpontokat, és éttermeket találunk, illetve a Krystal Hotel közelében, ahol a buli központ, a Coco Bongo is elhelyezkedik, le lehet menni a strandra, ami lélegzetelállítóan gyönyörű. Hófehér apró szemcsés a homok, az óceán pedig világos pasztell kék és forró.

brazilia_208.jpg

Brazília

Rio de Janeiro-ban található Sheraton Hotelt álomszép környezetben építették fel, mely privát óceánparttal rendelkezik, kertjében függőágyakon lehet pihenni, feszített víztükrű uszodájába csobbanni, teniszezni a pálmafák árnyékában, illetve befeküdni egy masszázsra az óceán partján felállított kis faházba, vagy a kerti bárjában meginni egy koktélt, és közben gyönyörködni a sötétkék óceán hullámaiban. 

Szólj hozzá